вторник, 21 юни 2011 г.

22 ЮНИ.......




Беше събота, срещу неделя.
В 4 часа влюбените момчета и девойки заспиват унесени от мечти, потънали в обятията на своите любими.
Беше събота, срещу неделя.
Славеите в горичките на двата бряга на граничната река между Полша и Белорусия се надпяват, очаквайки светлината на утрото.
Беше събота, срещу неделя !
Трудолюбивите белоруси, руснаци, украинци се пробуждат и кроят планове за утрешния ден.
Беше събота, срещу неделя 22 юни 1941 година.
От тъмните все още летища на Германия и Полша излитат натъпкани с бомби първите бомбардировачи с пречупените кръстове на крилете и поемат на изток, срещу светлината и утрото.
Беше събота, срещу неделя, но започна най-кървавата и унищожителна война в историята на човечеството, войната на хитлеристка Германия срещу социализма, срещу Съветския съюз, война срещу славянството и източното православие.
Но се роди песента „Ставай, страна огромная, ставай, на смертный бой...”
Беше събота, срещу неделя, точно преди 70 години.... А след 4 години имаше и 9 май. С цената на Тридесет милиона жертви само от страна на СССР и сълзите от очите на живите, които са загубили своите близки през войната !!!!...

Ние - русофилите от Русе не искаме това да се повтори ! Не искаме да има плачещи очи, независимо чии са - от Чечня, Ирак, Либия, Авганистан, Сърбия или Русия са !
Ние трябва да помним трагичните дати и да правим всичко, за да не се повторят !

Общинският съвет на Национално движение „Русофили” – Русе кани всички русенци, за които са скъпи мирът и благоденствието на народа ни да дойдат на 22.06.2011 година в 10.00 часа пред паметника на Альоша. Нека със стръкче цвете и сведена глава почетем преживяната трагедия.