сряда, 8 май 2013 г.

Честит 9 май, ДЕНЬ ПОБЕДЬI

На 9 май 1945 г., в 6 часа сутринта, по радиото е огласен Указа на Президиума на Върховния Съвет на СССР, с който 9 МАЙ се обявява за национален празник на СССР – ДЕН НА ПОБЕДАТА, а на 24 юни в Москва се провежда ПАРАДА НА ПОБЕДАТА.
Поклон, дълбок поклон, признателност и благодарност към народа на Съветския съюз, понесъл на плещите си основните тежести и жестокости на войната и с право нарекъл я ВЕЛИКА ОТЕЧЕСТВЕНА ВОЙНА, към милионите знайни и незнайни герои от антихитлеристката коалиция.! Нека всички, които не сме забравили подвига на Съветската армия по време на Втората световна война, довел до разгромяването на фашистка Германия, да преклоним глава в памет на милионите, дали живота си за да спрат черната чума, плъпнала из света.
По случай 68 годишнината от Победата над Хитлерофашизма тържествата в гр. Русе ще започнат в 11 часа на 9 май с поднасяне на венци и цветя на паметника на Альоша, тържествен митинг и художествена програма. Следва шествие от паметника на Альоша до гробището на загиналите съветски войни на което също ше бъдат поднесени цветя и ще бъде извършена панахида.