сряда, 18 юни 2014 г.

ПЪРВА НАГРАДА В НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС "НЕ СЕ ГАСИ ТУЙ ЩО НЕ ГАСНЕ" – ЕДНОСЕДМИЧНА ЕКСКУРЗИЯ В МОСКВА ЗА ПРЕСЛАВ ГАРВАЛОВ ОТ РУСЕ

На 14.06.2014г. в София се проведе заключителното тържество за награждаване на победителите в конкурса „Не се гаси туй, що не гасне”, организиран от Национално движение „Русофили”, Съюза на българските писатели, Съюза на българските журналисти, Синдиката на българските учители и Съюза на офицерите и сержантите от запаса. Съорганизатор на конкурса е Министерството на образованието. Конкурсът се посвещава на 135 години от Освободителната руско-турска война и 1025 години от приемането на християнството в Русия. Разнообразие в тематиката на конкурса показаха над 200 ученици от цяла България.
Преслав Гарвалов от 9Д клас участва в категорията „Написване на есе” и спечели първа награда - Грамота, придружена с едноседмичен престой в Москва.
С концертна програма ученици от детски музикални школи, от балетната школа на Красимира Колдамова и танцов фолклорен ансамбъл поздравиха всички участници в конкурса, техните ръководители и близки.
Специално приветствие към наградените поднесе г-н Цвети Цветанов, секретар на НД „Русофили”. В поздравлението си той каза: ”Скъпи ученици, някои от вашите съчинения са достойни за любимо четиво на малки и големи. Приветстваме стремежа ви да излезете извън рамките на учебния материал и да покажете своя талант. Ние ви обичаме и ви очакваме отново”.
Г-жа Янка Такева, председател на СБУ, поздрави участниците и им пожела здраве, ентусиазъм и весела ваканция.
Наградите връчи Георги Иванов, първият космонавт на България.