понеделник, 2 юли 2012 г.

Днес космонавтът Георги Иванов навършва 72 г





Днес космонавтът  Георги Иванов,№1 на Републиката,   навършва 72 г. Той беше първият от потомците на аспаруховото племе, който на борда на космическия кораб «Союз» потегли по стъпките на Юрий Гагарин. За изненада на всички, космосът поднесе на екипажа опасна изненада – под явна заплаха беше не само скачването с орбиталната станция «Салют» - 6, но и благополучното завръщане на Земята . Двамата звездни братя -  Николай Рукавишников и Георги  Иванов, съумяха безпогрешно да намерят верния изход и се приземиха на родната планета в очаквания район.  Така балканджията от Ловеч и сибиряка от Томск още веднъж на дело потвърдиха, че винаги когато сме рамо до рамо, крило до крило, няма трудност, която да не може да бъде преодоляна. Русенските русофили пожелават на Героя на Съветския съюз и Народна Република България Георги Иванов да е жив и здрав още дълги години и отново да гостува на русенци заедно със своите приятели от Русия.

http://www.youtube.com/watch?v=D5KjtnC4x98&feature=related

НД „ РУСОФИЛИ” НАБИРА НОВИ ВИСОТИ


На 23.06.2012г. в зала № 4 на ул. „Раковски” № 108 в гр. София се приведе четвъртото Отчетно – изборно събрание на НД „ Русофили” .
Присъстваха делегати от всички 150 регионални организации, което доказва растящата популярност на Движението.
Гости на събранието бяха водачи на повечето патриотични организации в България, както и на организации на Руската федерация.
Председателят Николай Малинов отчете работата  на Движението от 2007 година до сега, като към всеки раздел имаше заложена препоръка за бъдещата работа. Като по-висока степен на работата на НД „ Русофили” той изтъкна създаването на Координационен съвет „България- Русия”. Малинов подчерта, че се изисква още много работа в тази посока и че НД „ Русофили” има готовност за това.
 Подчертано бе, че ще продължи провеждането на Националния събор на язовир „Копринка” в началото на м. септември, целогодишното организиране на концерти на руски изпълнители у нас, провеждане на ежегодни ученически конкурси, грижа за Руските и Съветски паметници.
Осъществяването на много от идеите и инициативите на НД „ Русофили” по общини не би могло да стане без подкрепата и участието на местните власти.  Николай Малинов благодари за добрата работа на кметовете на общинските съветници в градовете Казанлък, Ловеч, Смолян, Стрелча, Благоевград, Свищов и др.
НД „ Русофили” получи и подкрепа за работата си и от Русия. Специално новоизбраният Министър на културата на РФ Владимир Мидински в специално писмо уверява, че в Русия лично той наблюдава дейността на НД „ Русофили”.
Делегатите на Общото събрание приеха промени в Устава на Движението и стратегия за развитието на НД „ Русофили”. Това е нов тип документ, очертаващ главните насоки и задачи през следващия мандат за утвърждаването на сътрудничеството между двата братски народа като стратегическо, неподвластно на времето и геополитическите и конюнктурни интереси.
За председател бе преизбран Николай Малинов, както и нов Национален съвет.

Новият девиз на НД „ Русофили” е „ЗАЕДНО ЗА БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ”.