понеделник, 2 юли 2012 г.

НД „ РУСОФИЛИ” НАБИРА НОВИ ВИСОТИ


На 23.06.2012г. в зала № 4 на ул. „Раковски” № 108 в гр. София се приведе четвъртото Отчетно – изборно събрание на НД „ Русофили” .
Присъстваха делегати от всички 150 регионални организации, което доказва растящата популярност на Движението.
Гости на събранието бяха водачи на повечето патриотични организации в България, както и на организации на Руската федерация.
Председателят Николай Малинов отчете работата  на Движението от 2007 година до сега, като към всеки раздел имаше заложена препоръка за бъдещата работа. Като по-висока степен на работата на НД „ Русофили” той изтъкна създаването на Координационен съвет „България- Русия”. Малинов подчерта, че се изисква още много работа в тази посока и че НД „ Русофили” има готовност за това.
 Подчертано бе, че ще продължи провеждането на Националния събор на язовир „Копринка” в началото на м. септември, целогодишното организиране на концерти на руски изпълнители у нас, провеждане на ежегодни ученически конкурси, грижа за Руските и Съветски паметници.
Осъществяването на много от идеите и инициативите на НД „ Русофили” по общини не би могло да стане без подкрепата и участието на местните власти.  Николай Малинов благодари за добрата работа на кметовете на общинските съветници в градовете Казанлък, Ловеч, Смолян, Стрелча, Благоевград, Свищов и др.
НД „ Русофили” получи и подкрепа за работата си и от Русия. Специално новоизбраният Министър на културата на РФ Владимир Мидински в специално писмо уверява, че в Русия лично той наблюдава дейността на НД „ Русофили”.
Делегатите на Общото събрание приеха промени в Устава на Движението и стратегия за развитието на НД „ Русофили”. Това е нов тип документ, очертаващ главните насоки и задачи през следващия мандат за утвърждаването на сътрудничеството между двата братски народа като стратегическо, неподвластно на времето и геополитическите и конюнктурни интереси.
За председател бе преизбран Николай Малинов, както и нов Национален съвет.

Новият девиз на НД „ Русофили” е „ЗАЕДНО ЗА БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ”.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар