сряда, 24 септември 2014 г.

ДВИЖЕНИЕ „РУСОФИЛИ – КЛОН РУСЕ” КАНИ ВСИЧКИ ЛЮБИТЕЛИ НА РУСКАТА КУЛТУРА НА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ШОУ НА ЛЕД

За първи път в историята на Велико Търново замразяват ДКС "Васил Левски", за да представят на българската публика неповторимия руски Балет на лед на Санкт Петербург. Събитието ще се състои на 26 ноември от 19 ч. Балетът ще се представи с „Лешникотрошачката“ по Прокопиев Поканата на трупата е част от културната програма на старопрестолния град за кандидат за Европейска столица на културата 2019.
Програмата е изключително интересна, тъй като никога досега не е виждан в България балет на лед. Балетистите са актьори и едновременно с това фигуристи, облечени в автентични костюми, те ще представят най-доброто от руската школа по фигурно пързаляне и от балетното и театрално изкуство.
В ST. PETERSBURG BALLET ON ICE са участвали и в момента обучават новите артисти европейските и олимпийски шампиони по фигурно пързаляне Людмила Белоусова и Олег Протопопов, също и 20 от най-популярните състезатели на Русия. Фигуристите са известни още като „Господарите на спорта в Русия“, заради многобройните им победи на състезания.
Танцовият спектакъл има огромен успех по цял свят. Обичани са в Америка, Канада, Швеция, Швейцария, Германия, Китай, Испания, Корея, Тайланд, Гърция, Португалия, Ирландия, Финландия, Сърбия, Румъния, Словения, Турция, Южна Америка. Чуждестранните медии ги определят като неподражаемо шоу, не само балет, а едно невероятно съчетание между театър, балет, костюми и кънки на лед, всичко това, вплетено в танц с музиката на големия руски диригент Leo Korkhin.
Едва тази година за първи път ще бъдат на българска сцена, за да завладеят и последното незавладяно кътче в Европа. Те ще пристигнат с два тира с продукция и един тир с оборудването за пързалката. Само смяната на декорите за всяко едно от произведенията отнема четири часа. Замразяването на сцената ще продължи 38 часа. Костюмите и кънките на артистите се поддържат при специални условия, тъй като са изработени специално за всяка една сцена от спректаклите и са от много скъпи платове и детайли, ушити от шивачите на Националната руска танцова академия.
Магнетизмът на това шоу пленява малки и големи. Една вълшебна приказка насред градския шум!
Една изключителна продукция - дете на вековната руска култура, прекрасна атмосфера на класически балет от Чайковски и пируети от световноизвестни състезатели по фигурно пързаляне – това е Балетът на лед на Санкт Петербург.
Цената на билетите е 20, 30 и 40 лв.
Заявки се приемат до понеделник – 24 септември на тел. 0899 970 670.