събота, 9 февруари 2013 г.

РУСКИ ДЕТСКИ ФИЛМИ

Над 120 русенски деца и техните родители се събраха в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ - Русе, за да гледат руския игрален филм „Приказка за цар Салтан“. Интересът беше повече от голям и се наложи да се организират две прожекции едновременно – в Детски отдел и във фоайето на библиотеката. Малки и големи изгледаха с огромно удоволствие филма по класическото произведение на гениалния Александър Пушкин.
Съорганизатори на инициативата са “Движение Русофили – клон Русе” и Русенската библиотека. Идеята на организаторите е да популяризират сред най-младите хора руския език и руската култура.
Всяка събота от 11.00 ч. малките русенчета ще имат възможност да гледат някои от любимите на поколения деца руски филми: „Ну погоди!“, „Огън, вода и медни тръби“, „Снежната кралица”, „Финист - ясния сокол”, „Руслан и Людмила”, „Чебурашка”, „Маша и Мечока” и много други незабравими филми.
Поради големия интерес към инициативата на 16 февруари от 11.00 ч. ще се организират две прожекции - най-малките русенчета ще могат да гледат анимационния филм „Чебурашка“, а за по-големите – игралния „Иля Муромец“.