понеделник, 18 февруари 2013 г.

МЕРОПРИЯТИЯ ПРЕЗ ТАЗИ СЕДМИЦА

Тази седмица е изпълнена с мероприятия свързани с целите и идеите на „Движение Русофили – клон Русе” а именно да запазим и почетем паметта на Героите загинали за нашата Свобода.
На 19 февруари се навършват 125 години от обесването на Васил Левски.
За да отбележим тая мрачна дата в историята на България ръководството на „Движение Русофили – клон Русе” Ви кани в 17 часа в Пантеона на Възрожденците.
Там заедно с нашите приятели от ВМРО ще се извърши молебен, а след това с факелно шествие ще се придвижим да паметника на Свободата където ще поднесем цветя и венци.
На 20 февруари – сряда се отбелязват 135 години от Освобождението на Русе от Турско робство. Отново в Пантеона на Възрожденците от 11 часа ще има тържествен молебен, организиран от Община Русе. От 19 часа в Дома на културата ще има тържествен концерт.
На 21 февруари от 11 часа пред паметника на Альоша ще се отбележи Деня на защитника на Отечеството, след поднасянето на венци и цветя ще се посети Руското гробище в Парка на Възрожденците, където ще бъде извършен молебен.
На 22 февруари се навършват 126 години от разстрела на Русофилите. От 10 часа на паметника на Русофилите ще бъдат поднесени венци и цветя.
Призоваваме всички наши членове и симпатизанти да вземат участие в тия мероприятия.