събота, 5 януари 2013 г.

Среща - беседа за живота и дейността на Тодор Минков






На 4 януари 2013 г. от 18 часа в салона на ресторант "ЕКАТЕРИНОДАР" се събраха около 40 членове на "Движение Русофили-клон Русе", гости, съмишленици, представители на русенски медии за да се запознаят с живота и дейността на великия русенец, педагог-възпитател, основател и ръководител на Южнославянския пансион (Българския лицей) в гр. Николаев - южна Украйна ТОДОР НИКОЛАЕВ МИНКОВ.
На чаша чай дошлите изслушаха обстоятелствен материал, получен от Беларуските журналисти Вячислав Бондаренко и Екатерина Честнова, поднесен от главния областен координатор на НД"Русофили" инж. Тодор Радославов.
Представители на Регионалната библиотека "Любен Каравелов" изнесоха библиографска справка за наличните материали, свързани с живота и делото на големия наш възрожденец.
Председателят на общинския съвет на "Движение Русофили-клон Русе" Анатоли Паришков прочете поздравителен адрес от кмета на Община Русе г-н Пламен Стоилов.


Вечерта продължи в разговори за делото на Тодор Миков, а така също и за възможностите за разгръщане структурата на "Движение Русофили-клон Русе", за създаване на младежки групи и др.
Всички присъстващи си тръгнаха доволни от срещата и с чувството на изпълнен патриотичен дълг.

Няма коментари:

Публикуване на коментар