вторник, 16 април 2013 г.

Национална конференция 14 април 2013 година

Скъпи приятели – русофили,
Имам честта да Ви поздравя с десетата годишнина на Национално Движение „Русофили”.
Точно преди 10 години десетина българи – родолюбци и патриоти се събират в малка зала в София и водени от емоционалната си нагласа – любов към руския народ и всеобщото славянство, слагат началото на това сравнително ново Движение на българите – патриоти. Защото не би могло българинът да се счита за патриот, ако не познава историята на българите и славяните и не осъзнава историческите и генетични връзки, които нашите предци са създали и поддържали векове.
Днес русофилството в нашата България се определя не с обема на стоковия поток, а от проявите в областта на културата, изкуството, православието, просветата и образованието. На този етап тези измерения са недостатъчни, но времето е пред нас. Времето е доказало, че любовта и приятелството между нашите народи е неизчерпаема. В подкрепа на това председателят на Национално движение „Русофили” Николай Младенов прочете и Националния съвет съгласува Декларация на Движението (пълния текст на декларацията публикуваме по-долу). Националния съвет изрази своето категорично решение, че Национално движение „Русофили” трябва да запази своето надпартийно и неполитическо положение в обществото. Твърдо бе подчертано, че икономическите и духовните връзки между България и Русия са били и могат отново да станат катализатор на социално икономическия и културен възход на българската нация.
Във връзка с Десетата годишнина на Национално движение „Русофили” националния съвет на движението награди ветерани и активисти от отделни Общински организации.
За Русенска област бе отличен председателя на Общинската организация в гр. Бяла и заместник кмет на града Любомир Спиридонов. Приети бяха и други документи, свързани с извършената работа през изминалата година, план за работа на Националния съвет на Национално движение „Русофили” до края на 2013г.
инж.Тодор Радославов

Няма коментари:

Публикуване на коментар