вторник, 16 септември 2014 г.

ПРЕСТИЖНА НАГРАДА ОТ ФИНАЛА НА НАЦИОНАЛНИЯ ФЕСТИВАЛ ЗА РУСКА ПЕСЕН

На 13.09.2014 г. на язовир „Копринка” за единадесети път се състоя Националния събор на приятелите на Русия, който бе открит с „Песен за българката” в изпълнение на Иван Паришков от ОбДЦКИ – Русе.
На сцената, изградена на брега на язовира, се проведе Националния заключителен кръг на фестивала на руската песен, танц и поезия „ПУСТЬ ВСЕГДА БУДЕТ СОЛНЦЕ”, в който взеха участие победителите от всички зонални фестивали.
Сред 300 участници от цялата страна на възраст от 4 до 18 години журито с председател композиторът Андрей Дренников и членове:
Юли Дамянов – главен диригент на Националния музикален театър и диригент на софийския духов оркестър;
Генка Евстатиева – председател на съюза на софийските читалища, свободен артист;
Петко Йосифов – хореограф,
присъди престижното второ място, диплом и авторска статуетка „Жар птица” на 8 годишният Иван Паришков от ОбДЦКИ – Русе с вокален педагог Наталия Константинова, за изпълнението на песента на ЛЮБЕ „Позови меня”.
От името на Националното ръководство на „ДВИЖЕНИЕ РУСОФИЛИ” за принос в организирането и подготовката на фестивала ПОЧЕТЕН ДИПЛОМ бе връчен на г-жа Наталия Константинова – ръководител на ДВГ „Слънце” при ОбДЦКИ – Русе.
На националния събор бяха връчени и наградите на победителите от зоналните кръгове на фестивала на руската песен, танц и поезия .
Със статуетка и грамота от Русе бяха отличени:
* Иван Паришков – ОбДЦКИ – Русе с вокален педагог Наталия Константинова - I-во място, I-ва възрастова група;
* Димана Дончева – СОУ „Христо Ботев” Русе
* дуетът Ана-Мария Бакалис и Диян Генчев - ОбДЦКИ – Русе с вокален педагог Наталия Константинова - I-во място, раздел вокални групи и дуети.

Няма коментари:

Публикуване на коментар