четвъртък, 26 март 2015 г.

С Т А Т У Т НА II-ри ФЕСТИВАЛ – КОНКУРС НА РУСКАТА И СЛАВЯНСКА ПЕСЕН, ТАНЦ И ПОЕЗИЯ „ПУСТЬ ВСЕГДА БУДЕТЬ СОЛНЦЕ”- Гр. РУСЕ – 2015г

Националният фестивал– конкурс се провежда за втора поредна година в Русе и е по идея на НАЦОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ „РУСОФИЛИ” със съдействието на Министерството на образованието и науката, Националния съюз на читалищата и Националния съюз на българските музикални и танцови дейци.
Фестивалът се провежда в 3(три) етапа – ОБЛАСТЕН (през периода април –май), ЗОНАЛЕН(през месец юни),като страната се разделя на 6(шест) зони, уточнени допълнително, и национален – през месец септември в рамките на програмата на XII и Национален събор на приятелите на Русия, край язовир „Копринка”, община Казанлък.
Със заповед № РД 09 – 1439/16.09.2014 г. на Министерство на образованието ФЕСТИВАЛЪТ-КОНКУРС НА РУСКАТА ПЕСЕН, ТАНЦ И ПОЕЗИЯ” е включен Националния календар за извънучилищни дейности за 2014/2015г. под № 44.
Целта на НАЦИОНАЛНИЯТ ФЕСТИВАЛ-КОНКУРС НА РУСКАТА ПЕСЕН, ТАНЦ И ПОЕЗИЯ” е да популяризира българската , руска и славянска култура сред младите, да даде възможност за създаване на нови, интересни и полезни творчески и приятелски контакти между учащи се, млади таланти, вокални и танцови педагози,да обогати културната програма на града.
Областния етап на конкурса в гр. Русе, се организира и реализира от русенския клон на Движение „Русофили” съвместно с Община Русе, Общински младежки дом – Русе, ОБДЦКИ – гр. Русе и е под патронажа на кмета на Община Русе и се осъществява в раздел ПЕСЕН под надслов :
II-ри ФЕСТИВАЛ – КОНКУРС НА РУСКАТА И СЛАВЯНСКА ПЕСЕН „ПУСТЬ ВСЕГДА БУДЕТЬ СОЛНЦЕ” гр. РУСЕ – 2015г.
Организирайки конкурса в навечерието на 1-ви юни – Деня на детето, избрахме да отбележим тези дати с музиката и творчеството на децата и младежите, защото те са бъдещето и надяваме се продължители на нашите добри идеи и дела.

Няма коментари:

Публикуване на коментар