вторник, 24 септември 2013 г.

10 СЪБОР НА РУСОФИЛИТЕ, 7 СЕПТЕМВРИ, 2013 г.

На 7 септември 2013 г. край яз. Г. Димитров – Копринка се състоя 10 събор на русофилите. Най – главното, което веднага би следвало да се посочи е, че за разлика от предходните две години, този път музикално – артистичната програма бе подготвена много по добре, зрителите бяха силно развълнувани от изпълненията на всички изпълнители и особено на Теменужка Тюфекчиева от Перник и оркестъра от Ловеч. Последният изпълни със завидно майсторство «Прощание славянки» и День Победы», а след това и две български хора. Много хора – българи, рускини - български снахи, се заловиха за хорото.
Между официалните лица бе и големият приятел на България вицеадмирал Кир Георгиевич ЛЕМЗЕНКО, който традиционно се ползва с особени симпатии сред всички русофили.
В заключение може да се пожелае за следващата година русенската група да тръгне само 30 мин. по - рано и да не губи време за спиране на връх Шипка. Това ще й помогне да заеме място за паркиране на автобуса в сянката на боровата гора, а не в откритото поле. Самата група да пристигне в центъра на събора организирано, както, например, се появи групата от Монтана, която беше начело с духов оркестър. Може да се помисли и за подходящи плакати, а разполагането на хората да бъде на едно място, както правят групите от другите градове.
Любомир ИВАНОВ - Акад. клуб "Русофили"

Няма коментари:

Публикуване на коментар